Walldias trupp: Jonas Nilsson, Ola Karlsson, Leo Ramadani, Kenan Ramadani, Lutfi Begu, Besim Fetahi, Arlind Halimi, Morteza Tadjik, Martrin Måbrink, Miridon Berisha, Arton Ajvaci.
BPB:Nderim Peci , Manfred Walldèn, Gentrit Elshani

Halmstad Inter FC – ett gäng glada grabbar som ville spela fotboll och springa mycket. Man kom till Wallevi med blå tröjor precis som vi har. Jag fick rycka in och rädda situationen. Inter fick helt enkelt låna vårt gamla reservställ – vita tröjor, ganska rymliga och med Laholms glas och Vallberga bageri på ryggen.
Vet inte hur mycket fotboll dessa killar spelat innan. Men en del visade att man hade mycket teknik men var i avsaknad av taktik och organisation. På denna nivån kan man komma långt med en brinnande vilja, och det hade HIFC.

Det regnade även denna matchen precis som mot Roj Ava. Skillnaden var att nu satt vi i ombonade avbytarbås med tak – en viss skillnad.
En del sena återbud hade ställt till det lite för Walldia, men tre man på bänken hade vi i alla fall.
Det var gästerna som var mest tända det såg man direkt i inledningen. Man satsade på att försöka ta sig fram på kanterna och med en orörlig domare som då fick svårt att ha koll på offsider fick man en del ”gratischanser”.

Walldia skapade inget direkt inledningsvis utan det blev bara några ”nästan”chanser. Matchens första riktiga farlighet står gästerna för när Walldia hoppas på en offsideavblåsning som inte kommer man kommer igenom på Walldias vänsterflank – ren med Jonte träffar Interspelaren utsidan på Jontes vänsterstolpe.
Walldias backlinje spelar ett högt spel i dubbel bemärkelse, man lämnar stora ytor för vittröjorna att spring på och man litar på offsideavblåsningar som ofta inte kommer. Nära igen för Inter efter 13 min. men den gången hinner Kenan reda upp situationen. Inter har 10 min i inledningen där Walldia ska vara mycket glada att gästerna inte är så skickliga när det kommer till att avsluta anfallen, annars hade gästerna varit i ledningen med både 1 och 2 mål.

”Räddningen” kommer i 25:e minuten efter att Jonte direkt med en utspark hittar Miri på djupet och Miri är skicklig när han rullar in ledningsmålet. 1-0 efter 25 min ska Walldia vara tacksamma för, knappast rättvist om man ser till målchanser.

Men ledningsmålet hade en viss nytta för Walldias spel. Nu börjar man plötsligt skapa chanser. Shekfah Inters målvakt ska nu börja visa att han har en särledes förmåga att ”stå i vägen” eller vad man vill kalla det. Han har en egen stil men han motar bollarna.
Miri och Manne har vars ett avslut som Shekfa gör bra räddningar på. Till och med Ola Karlsson högerback för dagen i Walldia får iväg ett inlägg /lyra mot mål som är på väg att segla in men på något sätt får målvakten undan bollen. Första halvlek till ända med en Walldialedning som kunde varit större efter en uppryckning efter ledningsmålet men vi kunde lika väl vara i underläge.
I pausvilan var det mycket sanningar som sades. Skärpning anbefalldes omgående annars kunde det mycket väl komma en kvittering.

Andra halvlek blir en kavalkad av Walldiachanser medan gästerna inte alls skapar lika mycket som i första.
Miri har gått ut i paus och Manne flyttar in centralt. Det ska skapas chanser på löpande band. Men det är som en osynlig vägg framför Inters mål.
Det kvittar hur Walldiaspelarna bär sig åt när man får sina chanser. Manne har tre jättechanser inom 5 minuter på 2 av dem står MV mirakulöst i vägen på den tredje nickar Manne vänsterinlägget utanför.
Vid ett annat tillfälle borde det blåsts för mål när MV är inne i mål när han tappar bollen och tar upp den igen. I 59:e min hinner Manne före MV på en långboll men kommer för långt ut till vänster och avslutet blir inte bra nog.

2 minuter senare borde Manne fått en straff med sig men det var inte mycket vi fick med oss av domare Gashi denna kväll. Walldia pressar på men Shekfa vägrar kapitulera.
Inters tränare var outtröttlig när han manar på sina mannar med "Jalla Jalla" som tydligen betyder framåt /spring eller något ditåt och sprang det gjorde man verkligen.
Inter skapar bara några halvchanser men en ett målsledning är inte mycket att luta sig mot. Det räcker att Jonte missar en tvåfotare där han ligger långt uppe och fiskar upp alla långbollar Inter drar upp på djupet.
Men Walldia ”håller undan” vilket kanske är fel att skriva eftersom det i andra halvlek bara var strötillfälle från gästerna. Men det behövs så lite för att en boll ska slinka in.

Sammanfattning:
En seger som naturligtvis skulle varit mycket större om Inter haft en ”normal målvakt”. Spelmässigt var det riktigt dåligt i första halvlek. Man jobbade inte som ett lag, utan man bara litade på att kompisen skulle fixa situationen. Andra halvlek blev bättre men det saknas en del ändå. De som stack ut i Walldia var Arlind playmakern och slitvagen Morteza. Godkänt för alla i andra halvlek. Matchens lirare - Shekfah Inters målis.
Man har fått krav nu när vi vunnit två matcher på rad. Jag kom på mig själv med att vi ”glömde” sjunga segersången efter segern mot Roj Ava i söndags. Det var på vippen nu igen, men jag fick påminna att så får det inte gå till.